.

.

Veganský salát (Lahodně s Ellou)

Bude to už nějaká doba, kdy jsem si pořídila knihu Lahodně s Ellou. Nikdy mě nebavilo vařit a jsem na to opravdový antitalent. Ale tato kniha mě už jen z důvodu zpracování a příběhu autorky natolik zaujala, že jsem si ji prostě musela koupit. 
Každopádně ležela jen mezi maminky kuchařkami a byla opravdu naprosto nedotčená. Dříve jsem si pročítala různé recepty a vše, co kniha obsahovala. Naprosto mě to okouzlilo, ale né a né se do vaření pustit. Navíc...tím, že je kniha čistě veganská a obsahuje pár zvláštní ingrediencí se mi do toho vůbec nechtělo. Tím vyplývá typ číslo jedna: Buďte kreativní a naučte se nahrazovat a napodobovat některé z ingrediencí. Uvedu naprosto jednoduchý příklad: veganské těstoviny z hnědé rýže můžete klidně nahradit obyčejnými (pokud nejste opravdu vegani samozřejmě!) Javorový sirup nahraďte medem (i když javorový sirup není tak těžký sehnat)

Po kreativním víkendu, kdy jsem se odhodlala na palačinky a karotkové sušenky (doporučuji!), jsem se rozhodla, že si připravím i oběd a to SALÁT S ČOČKOU, MÁTOU A CUKETOU. (Vzhledu se nelekejte!)






Jedná se o neskutečně zajímavou kombinaci chutí, která je neskutečně osvěžující a jsem ráda, že mi ještě zbylo k večeři.V knížce jsou popsány ingredience pro porce 4 (hádám, že pro  4 mega chlapy) a proto přidám svojí verzi, která vystačí pro dva a opravdu zasytí. Jde o salát, takže ohledně poměru si opravdu můžete vyhrát.




Ingredience:
1 cuketa
1/2 avokáda
1/2 limetky
100g zelené čočky (já použila červenou)
olivový olej (dle potřeby)
čerstvá máta
sůl
slunečnicová semínka


Nejprve si dejte vařit čočku a během vaření si připravte ostatní ingredience. Cuketu doporučuji na špagety, pokud máte takové to šikovné udělátko alá škrabka s vroubky. Pokud doma nevlastníte tuto šikovnou věcičku, kterou doma používáme pořád, obyčejnou škrabku má každý, takže takové plátkové špagety nejsou vůbec špatné (jsou dokonce v knize). Mátu nasekat na větší kousky, z limetky vymačkat šťávu, avokádo nakrájet na kousky. Nakonec vše smíchejte dohromady, zakápněte olejem, limetkou, špetka soli a hrst slunečnicových semínek. 


A věřte nebo ne, ale je to neskutečně zvláštní, delikátní kombinace chutí a navíc je to super zdravé. Nikdy bych si ani nepomyslela, že by takové kombinace mohly být dobré! 


Měli byste zájem o více takových článků?

Minulý článek: ZDE

-Eva




Veganský salát (Lahodně s Ellou) Veganský salát (Lahodně s Ellou) Reviewed by Eva K. on 4:34 Rating: 5

3 komentáře:

  1. Mým zásadním problémem u tohohle receptu je fakt, že nejím mátu a čočku... a cuketu sice ráda mám, ale myslím, že by mi to asi nechutnalo. Čočku zkousnu jednou ročně na Štědrý den, ale že bych si jí dávala někdy dobrovolně, to úplně ne :D Ale jsem ráda, že tobě to chutnalo :) Na kuchařku jsem ale relativně nedávno taky koukala. Já teda nejsem vegan, ale některé recepty vypadaly zajímavě, jen bych teda udělala to, co ty a tudíž nahradila veganské těstoviny za normální atd.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář! Doufám, že se ti zde líbilo a někdy zas ;)

INSPIRATION

“The life you have led doesn’t need to be the only life you have.” – Anna Quindlen

“Travel is the only thing you buy that makes you richer.” – Anonymous

“Not all those who wander are lost.” – J.R.R. Tolkien

Používá technologii služby Blogger.